شنبه , ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ 2024 - 04 - 26 ساعت :
» اخبار » نامه چهار اتحادیه بزرگ….
اخبار - اخبار برگزیده - بیانیه ها

نامه چهار اتحادیه بزرگ….

اسفند ۲۱, ۱۳۹۷ 6۰116

در نامه ۴ اتحادیه‌ بزرگ دانشجویی عنوان شد مطالبه تحقق کامل مصوبات مجلس در جلوگیری از فرار مالیاتی/ درخواست برای استفاده از طرح نسخه الکترونیک

بسم الله الرحمن الرحیم

بسیاری هستند که ثروت های باد آورده ای دارند، مالیات نمی دهند، از اموال عمومی به نفع شخصی خود استفاده می کنند و بدون استحقاق بسیاری هستند که مالیات و حقی را که متعلق به مردم است از درآمد و کسب خود منع می کنند و نمی دهند، این کار ناروایی است. بنابراین، گرفتن مالیات و ادا کردن آن و کمک به دولت و استنقاذ مالیات، یک وظیفه است.
(بیانات رهبر معظم انقلاب در نوروز‌ ۷۵)
در بسیاری از کشورهای جهان مالیات اصلی ترین منبع درآمدی دولت‌هاست اما متاسفانه در ایران فروش نفت سهم بزرگی از درآمد دولت را به خود اختصاص داده است که به علت نوسانات قیمت نفت، امکان تحریم توسط دشمنان نظام و …. نمی‌تواند منبع درآمدی قابل اتکایی برای کشور باشد. این همه لزوم اصلاح نظام مالیاتی را بیش از پیش مهم و اجتناب ناپذیر می‌کند . اصلاح نظام مالیاتی علاوه بر آنکه می‌تواند یکی از موثرترین راه‌های تامین بودجه‌ی عمومی کشور باشد، از وابستگی بیش از حد اقتصاد ایران به درآمد نفتی می‌کاهد و سبب تحقق عدالت، ایجاد موازنه بین اقشار مختلف جامعه و کاهش شکاف طبقاتی می‌شود. در این میان‌ باید توجه داشت که افزایش درآمد های مالیاتی نباید به فشار بیشتر به اقشاری همچون کارمندان، کارگران و … که جز اقشار کم‌درآمد جامعه هستند منجر شود، بلکه این افزایش درآمد باید از محل مالیات بر درآمد اقشار پر درآمدی همچون پزشکان، صرافان، طلافروشان، بازرگانان، دلالان و سایر مشاغل پر درآمد کسب شود.
متاسفانه به دلیل ضعف ساز و کار های قانونی و عدم اتصال پایگاه های اطلاعاتی به یکدیگر، اخذ مالیات واقعی از برخی مشاغل امکان پذیر نیست و حوزه ی سلامت مصداق بارز این مسئله است. در حالی که بنا به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و همچنین اذعان برخی ازکارشناسان این حوزه مقدار واقعی مالیات پزشکان حدود ۶۷۰۰ میلیارد‌ تومان تخمین زده شده است، سازمان امور مالیاتی، مالیات پزشکان را تنها ۷۰۰ میلیارد تومان برآورد می‌کند. این در حالیست که بسیاری از کارکنان بخش دولتی و خصوصی که معمولا قشر ضعیف‌تری در جامعه هستند، مالیات های خود از جمله مالیات بر حقوق را به طور کامل پر‌داخت می کنند. با توجه به این مسائل، ایجاد ساز و کاری برای اخذ مالیات مشاغل پردرآمد و جلوگیری از فرار مالیاتی آن ها ضروری به نظر می رسد.

خوشبختانه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بودجه عمومی سال ۱۳۹۸ به پیشنهادی رای دادند که بر مبنای آن مقرر شد از کارانه اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی به صورت پلکانی مالیات دریافت شود. همچنین بنا به مصوبه دیگر مجلس ، تمامی صاحبان حرفه و مشاغل پردرآمد از جمله پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و دامپزشکی مکلف شدند در چهارچوب ماده ی ۱۶۹ قانون مالیات های مستقیم از ابتدای سال ۹۸ از پایانه ی فروشگاهی (دستگاه کارتخوان) استفاده کنند.
هرچند که مصوبات فوق با شرایط مطلوب فاصله دارد اما گامی ارزشمند در جلوگیری از فرار مالیاتی اقشار پردرآمد محسوب می‌شود.
به هر حال آن چه واضح است، نقش مهم مالیات در تحقق عدالت در جامعه‌ی اسلامی و جلوگیری از تضییع حقوق بیت المال است. از این رو ما دانشجویان انقلابی بر خود لازم می دانیم اولا ضمن رصد عملکرد مسئولین در جلوگیری از فرار مالیاتی، تحقق کامل مصوبات مجلس را در این خصوص را مطالبه کرده و از مواضع خود کوتاه نیاییم. در ثانی، خود را موظف می دانیم که پیشنهادات اصلاحی که به صورت فنی و تخصصی از طرف دانشجویان به عنوان نخبگان جامعه ارائه می گردد را به حاکمیت منتقل کنیم. یکی از آن برنامه های مطلوب از نظر صاحب نظران این حیطه، طرح نسخه الکترونیک می باشد. طبیعی است که دولت الکترونیک می تواند مشکلات مالیاتی حوزه های مختلف را حل کند و راه فرار مالیاتی را سد نماید، اما در شرایط کنونی که هنوز این امکان میسر نشده است، طرح نسخه الکترونیک بصورت نسبی می تواند در این زمینه اثرگذار باشد.

به امید سربلندی روز افزون ایران عزیز

به این نوشته امتیاز بدهید!

Admin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت